My Cart

Verslag Race 7 GK4 door Krestho Kootstra

kresthoemmen1400Hallo, ik ben Krestho Kootstra en dit is mijn raceverslag van de 7e wedstrijd van de GK4 in Emmen.

We hebben ongeveer 3 weken voor de wedstrijd een nieuwe kart gekregen, dus we moesten snel de kart klaar maken. Ik ben twee week voor de wedstrijd gaan trainen de eerste keer in mijn nieuwe kart . Het was wel even wennen maar na twee keer rijden, ging het al weer helemaal goed en we gingen steeds sneller. Een week later nog een keer trainen. Toen ging het echt goed. Wij hoopten dat het met de wedstrijd ook goed ging.

De week van de wedstrijd begon dinsdag avond. De mensen van North Racing hebben de tent opgezet. Vrijdag ging ik naar Pottendijk, dit is het circuit. Vrijdag ging het super goed. We waren echt de snelste maar er moest nog gewicht bij. Dat was jammer dat kostte 1/10 van een seconde. Zaterdag hadden we maar weinig tijd om te trainen, maar 4 keer. Bij het begin ging het echt heel slecht. We waren lang niet snel genoeg. We hadden hele erge tegenwind. Eind van de dag kwamen we weer terug en waren we weer een van de snelsten.

Zondagochtend was om 9:30 uur de briefing en om 11:20 uur moest ik de kwalificatie rijden. De kwalificatie ging heel erg slecht en ik moest van de laatste plek weg komen. Race 1 was ik best gespannen. De start ging geweldig, ik lag in de eerste bocht al 4e en toen moest ik nog naar voren komen. Dat ging heel lekker maar het startveld was heel zwaar. Iedereen reed in de 41.800-41.900. 1 foutje was fataal. In de laatste ronde lag ik 5e en we vochten hard om de beste plek, toen kwam er een crash, ik kon er met veel sturen bij langs komen en zon kon ik de 2e plek pakken. Had dus super veel geluk.

Race 2 mocht ik dus van P2 starten en moest van de buitenkant komen. Meestal is dat in het nadeel maar dit keer niet echt en kon ik als 2 door de eerste bocht. Na een paar ronden zat ik achter de nummer 1. ik kon hem voorbij en reed een beetje weg en won zo deze race.

Race 3 mocht ik dus van poleposition starten en was ik super gespannen. Ik kon als eerste door de eerste bocht. Na 5 rondjes werd ik even ingehaald maar pakte hem direct weer terug en toen was het de hele race verder blokken. dit was vreselijk zwaar en moeilijk ook door de spanning natuurlijk. In de laatste ronde heb ik de hele tijd tegen me zelf gezegd “ je moet winnen, je moet winnen, je moet winnen” en jaaa ik heb het gedaan, mijn eerste zege.

Ik ben echt super, blij dat het gelukt is met mijn nieuwe Tony kart, maar zonder mijn monteurs Desmond en Marcus was het niet gelukt en al helemaal niet zonder de ondersteuning van Pitparts.nl

Contact

  • like facebook 240

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook